Zásady u Google a ochrana soukromí. Je to důležité a dobré použití...

 Google ani nemusí uživatelská data nikomu prodávat.... 
Služba Disk od Google má potíže s ochránci soukromí
On-line úložiště Google Drive nabídne 5GB prostor zdarma pro soubory všech možných typů - přičemž se třemi desítkami typů budete moci pracovat přímo v prohlížeči, a to odkudkoli, kde máte k dispozici připojení k internetu. Kromě verze pro desktopové prohlížeče nabízí Google také aplikaci pro androidí mobily a tablety. Verze pro iOS je v přípravě.

"Disk Google také dokáže rozpoznat objekty na fotografiích nebo text v naskenovaných dokumentech," uvádí Google několik nadstandardních funkcí. A samozřejmě se chlubí tím, co mají lidé spojené s Googlem především: snadným vyhledáváním. "Vyhledávat mohou uživatelé ve službě podle klíčových slov nebo pomocí filtru dle typu souboru, vlastníka, aktivity a mnoha dalších možností."

Zajímavé názory se objevují v některých diskuzních fórech. Například na fóru konkurenční služby Dropbox uživatel jménem Chen S. napsal, že problém vidí hlavně v tom, co všechno o něm Google ví už nyní. „Mají už moje emaily, webové analýzy, vyhledávané termíny. Opravdu jim chci dát ještě více dat?“ ptá se Chen. Jiný uživatel Dropboxu, Mark Mc., zase poznamenal, že Google ani nemusí uživatelská data nikomu prodávat, ale bohatě stačí, že je použije pro personalizovanou reklamu.

Proti podobným výtkám se Google přirozeně ohradil. Podle mluvčího společnosti je v podmínkách užití jasně řečeno, že to co patří uživateli, mu také zůstane, a politika Googlu prý není o nic horší než politika ostatních poskytovatelů podobných služeb. „Jste to vy, kdo soubory vlastní a má kontrolu nad jejich sdílením, jednoduché a prosté. Naše podmínky užití vám umožňují využít takové služby, jaké budete chtít. Pokud budete chtít s někým sdílet dokument nebo jej otevřít na jiném zařízení, můžete,“ řekl mluvčí Googlu.

Dropbox nebo SkyDrive od Microsoftu ve svých podmínkách užití jasně říkají, že nejsou vlastníky žádných uživatelských dat. Podle Microsoftu může data sdílet jedině jejich uživatel. Pokud je však umístí do veřejně přístupné oblasti, pak souhlasí s tím, že s nimi mohou volně nakládat i cizí uživatelé. Podobně hovoří i Google, který slibuje, že na data nesáhne, dokud je uživatel sám nezpřístupní jeho službám. Pokud tak učiní, pak tím vlastně Googlu dá globální licenci na jejich používání, uložení, kopírování, upravování a další operace.

Vše jde ruku v ruce s úsilím Googlu o vytvoření intuitivnější uživatelské zkušenosti. „Naše zásady ochrany osobních údajů nám vždy umožňovaly kombinovat informace z různých produktů s vaším účtem... Museli jsme nicméně omezit naše schopnosti propojit YouTube nebo historii vyhledávání s dalšími informacemi na vašem účtu.

Zdroj: computerworld.cz 

Odevzdej soukromí
Co na to v diskuzi Jana Michaela Šroubková?

Nesouhlasím. Na Google.com us nedám dopustit.křivdíte mu . Google a vždy zdarma na rozdíl od Microsoftu - zavádí nové služby, aby zabráníl zneužívání identit zjednodušil praci s PC u koncových uživatelů , zejména těch méně zkušených. Ve službách Google, at jsou jakékoli se nezneužívá identitia koncových uživatelů tak jak to dělají mnozí zaměstnanci firem či bank v ČR.každému koncovému uživateli -hlavně tem méne zkušeným se stane, že prohlížená stranka zmizí, jinou nelze zobrazit, nebo se objeví chyba.To je zneužívání jejich PC.Uložitě, ale jen ty na amerických serverech tomuto brání, u nás je to trohu jiné.Jsou ti zaměstnáni předevěím Češi.Za o informačních technologiích moc neví.Navíc jsou neochotni posytovat jakoukoli podporu bezplatně a dat skutečně uživatelských dat skutečně zneužívají.To není Google, ale jednotliví čeští zaměstnanci.Oblast vyšetřování jako High Crime Monetory Investigation je v plenkách a většinou se zabývá prkotinami jako porušením autorských prav skopírováného filmu.O tom zneužívání dat a internetová kriminalita není.Často je obsah komunikací měnen, upravován nežaoucím směrem, je jim dáván jiný smysl obsah.znehodnocuje se uprava.někdy jen ze spotu, jindy z umyslem a pak vznikají škody na majetku, povesti či unika informací, šíří se poplašné zpravy.proto i když vám poskytovatel slkužbu osdpojí
 v odpojeném období máte eidovány hovory a stahování dat, které neuskuteččnujee ani kdybyste chtěli-služby jsou odpojeny všek přesto učtovany.Kdo je využívá se policie nenanáhá zjistit ani poskytovatel sám.
 Není to Google, kdo vytahuje data, bere identitu a zneužívá jí. Můžete mu věřit.
 Nelze to připisovat společnosti Google. (neupraveno - původní text s chybami)

Poznámka: ale reklamy nacpe Google všude, řekl bych, že už je všude přereklamováno...nastal čas blokovat, blokovat a hubit reklamu!


CELÁ NABÍDKA MENU štítky je tady:

Accordeon AdSense Afrika Agáta Agent Agentura Aktuality Aktualizace Aktuální info Akupunktura Alphaville Alternativní medicina Amerika Anna Kurnikova Anonymní Avast Blbec a deprivace Blogger Breakfast Bubáci Cestování. Moře Citace a inspirace Citáty a moudra Citáty slavných CZportal český folklor a tance Češi a svět Člověk a Nemoc Databáze Debaty a názory Disk diskuse Dobromysl obecná Dobrý vtip Domény Domov Dr. Watson - chyby Dvořák Eric Clapton Etické a humánní principy Facebook Feedback Fejeton Flirt Forever Young Fotografie G+ Gif Google Google+ Gulášek Havel Historie Hlad Hledání na internetu Houby Humor Humor a vtipy Hydepark o internetu Imunita kojení a spánek Informace Internetové smetiště iPad IRÁN iTunes Jaro Kariera Karikatura Káva kávovar Kemel knihy Kočička komentáře Komunitní sítě Kontrola disku a pokus opravy Korsika Král Král komiků Krokonoše Křesťané Květiny Láska Legendy taneční hudby Lékárna Lékař Lékař a bylinky Les Lesácká polka Lov Lovu zdar Markéta Šichtařová Mobbing Monitorovací přístroje Moře Moudra Moudro Můj pohled na svět Mustafa Kemal Atatürk Myslivost MySQL NATO Návod Nechrápej a pracuj! Nemoci Netlix Nikon Coolpix S8200 Novinky Nuda O koni a Adsense Obrázky Ochrana soukromí Oktoberfest Opera extensions Paleo Peníze Petrova Bouda Pinterest Pirati.cz Písně Pivo Počasí Podnikání poznámky Prasátko Prezident Předjaří Příroda Ptáci Puding Pytlák Radujme se Rakovina prostaty (CaP) reklama Relax Rostou Router Rozdováděný hradní bača Rušičky Růže Rybáři Řecko Řeka Santorini Seneca Sladkosti Slavík obecný | Common nightingale | Luscinia. Smluvní Sociální sítě Soukromé Svoboda Symphony no. 9 Šábes Šablona proti spamu Tam na východě Tanky a Ukrajina Tenkrát na Východě The Beach Boys The King TP-Link Twitter Události Události na internetu Události ve světě Válka Vánoce Vaření pečení Věda Vlasta Burian Volkswagen WCstory Weizsäcker Wireless N Router TL-WR720N XTranslate Zajímavosti Zdraví Zdraví a životní styl Zelené Znamenám si Žáby Židovské Život na dlani

Oblíbené příspěvky