Kdo je první v Česku Google nebo Seznam.cz Hyde park v diskuzi o internetu

Ilustrační foto od Google Muenchen (G+)
20 let internetu v televizní debatě

Ondřej Neff  Neviditelný pes. Google v Česku Luděk Motyčka a ředitel Seznam.cz – Pavel Zima…pan Gruntorád a Luděk Motyčka, marketingový ředitel českého Googlu

Hlavní myšlenka a názor z debaty se mi málem vytrácí. A to je, že všichni přítomní svorně soudí, že internet se má ponechat tak jak je - to jest ve vlastním vývoji a bez zásahů dalších aglomerací a států. Tedy osvobodit od požadavků nadnárodních korporací firem za autorská práva a podobné omezování. Ondřej Nef k tomu řekl jasně, řeknu to přibližně svými slovy: vydělávající jsou jakési firmy a organizace pro ochranu autorských práv, ale umělci a autoři nedostanou nic.
Internet se má ponechat svobodný a ne hledat cesty jak ho zpeněžit. To neprospěje nikomu a ničemu. Uživatelé se budou bouřit. Už teď jsou nespokojení a podráždění pokusy o kriminalizaci webů a serverů.

Další poznámky:
Nejen vyhledávání v Česku seznam.cz, ale i video Google YouTube. Jen Čtyři vyhledávače zemí ve světě poráží Google...seznam.cz v Česku, Yandex a dva další...
Ondřej Neff si myslí, že zvyk a tradice je důvod...přístupu na internet v Česku přes seznam.cz
Konkurence je pro Google motivace. Hledá se i kvalita, mobilni internet, služby Google. Google roste ve vyhledávání také (Luděk Motyčka)
. svobodný přístup k internetu
. bezpečnost
. kontrola na straně uživatele
Dotaz proč Google chce mít data:
- email
- služby
- sdílení informací
- mobil zná lokalizaci = komfort uživatele
- neuvádí nahlas, že jeho reklamy jsou sestavovány podle sledování zájmů uživatele na netu.

Pokud jde o bezpečnost, služby nesledují adresně nikoho, ale data jsou indexována neustále, podle ředitele
Seznam není schopný spojit majitele emailové schránky (kdo je to) - k tématu sledování dat uživatele.

Používat svůj selský rozum (nepřipojit webkameru) - nesledovat místo - nenechat se být otrokem služeb
Ondřej Neff - možné sledovat kdo co nakupuje (karta v Tescu) zatím se nestalo
-
Google v současnosti nabízí přes 60 lokalizovaných služeb pro české uživatele a asi dvě desítky služeb pro podnikatele a firmy. Vedle vyhledávače jsou to například mapy včetně fotografických náhledů StreetView nebo videoserver YouTube.

Seznam.cz, který vlastní jeho zakladatel Ivo Lukačovič, je dlouhodobě nejnavštěvovanějším portálem na českém internetu.

Česko je první ze skupiny pěti zemí, kde Google musel usilovat o přední pozici v  internetového vyhledávání a dalších služeb. Google vyhovuje aktivní konkurenční prostředí, které podporuje vývoj internetu. Tak je to i prezentováno na veřejnosti. Google oficiálně vstoupil na český trh v září 2006. Tehdy měl podíl kolem 15 procent. Jedničkou na trhu není Google v Rusku, Japonsku, Číně a Koreji.

Vytrženo z internetové debaty:
Když chcete na internetu něco najít, použijete k tomu Google nebo Seznam?
- Jednoznačně Google. Google dává na první místo weby s nějakou informační hodnotou které za to stojí.
- Určitě Google, o mnoho lepší služby (nejen vyhledávač)
- Google. Tím, že tam mám účet i propojení s Androidem, dokáže najít přesněji to co chci. Když potřebuji nějakou věc, najde ji v obchodech v mé blízkosti. Když hledám na mobilu restauraci, najde tu za rohem...
- U mě vede Google na plné čaře. Co se týče mailu, vyhledáváče, překladač, mapy, obrázky + kdybych do toho měl zatáhnout třeba Youtube proti Stream, tak je to jasné. Je jen otázka času, kdy bude v ČR Google používanější než Seznam.

Poznámka: připraveno k publikování na webu MOBILNINET.CZ  Je něco třeba doplnit? Opraveno aktualizováno a doplněny zdroje.

Zdroj: 20 let internetu HydePark CT24,rostworld.cz

CELÁ NABÍDKA MENU štítky je tady:

Accordeon AdSense Afrika Agáta Agent Agentura Aktuality Aktualizace Aktuální info Akupunktura Alphaville Alternativní medicina Amerika Anna Kurnikova Anonymní Avast Blbec a deprivace Blogger Breakfast Bubáci Cestování. Moře Citace a inspirace Citáty a moudra Citáty slavných CZportal český folklor a tance Češi a svět Člověk a Nemoc Databáze Debaty a názory Disk diskuse Dobromysl obecná Dobrý vtip Domény Domov Dr. Watson - chyby Dvořák Eric Clapton Etické a humánní principy Facebook Feedback Fejeton Flirt Forever Young Fotografie G+ Gif Google Google+ Gulášek Havel Historie Hlad Hledání na internetu Houby Humor Humor a vtipy Hydepark o internetu Imunita kojení a spánek Informace Internetové smetiště iPad IRÁN iTunes Jaro Kariera Karikatura Káva kávovar Kemel knihy Kočička komentáře Komunitní sítě Kontrola disku a pokus opravy Korsika Král Král komiků Krokonoše Křesťané Květiny Láska Legendy taneční hudby Lékárna Lékař Lékař a bylinky Les Lesácká polka Lov Lovu zdar Markéta Šichtařová Mobbing Monitorovací přístroje Moře Moudra Moudro Můj pohled na svět Mustafa Kemal Atatürk Myslivost MySQL NATO Návod Nechrápej a pracuj! Nemoci Netlix Nikon Coolpix S8200 Novinky Nuda O koni a Adsense Obrázky Ochrana soukromí Oktoberfest Opera extensions Paleo Peníze Petrova Bouda Pinterest Pirati.cz Písně Pivo Počasí Podnikání poznámky Prasátko Prezident Předjaří Příroda Ptáci Puding Pytlák Radujme se Rakovina prostaty (CaP) reklama Relax Rostou Router Rozdováděný hradní bača Rušičky Růže Rybáři Řecko Řeka Santorini Seneca Sladkosti Slavík obecný | Common nightingale | Luscinia. Smluvní Sociální sítě Soukromé Svoboda Symphony no. 9 Šábes Šablona proti spamu Tam na východě Tanky a Ukrajina Tenkrát na Východě The Beach Boys The King TP-Link Twitter Události Události na internetu Události ve světě Válka Vánoce Vaření pečení Věda Vlasta Burian Volkswagen WCstory Weizsäcker Wireless N Router TL-WR720N XTranslate Zajímavosti Zdraví Zdraví a životní styl Zelené Znamenám si Žáby Židovské Život na dlani

Oblíbené příspěvky